Отпускат 500 хил. лева на НХА за дистанционно обучение 31.01 | 17:44

Близо 30 млн. лева ще бъдат дадени на 20 университета

От Ралица Стоянова

Близо 30 млн. лева са осигурени за електронно и дистанционно обучение по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси” (ОПРЧР) за 20 университети и колежа.

Това съобщи днес заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова по време на представянето на проект "Въвеждане на електронното дистанционно обучение като интегриран елемент на висшето образование, осъществявано от Националната художествена академия”.

С реализацията на този проект ще бъдат модернизирани формите на обучение в Националната художествена академия (НХА).

Ректорът на НХА проф. Светослав Кокалов благодари за оказаното съдействие от страна на МТСП и подчерта, че академията е институция, която е отворена към новите технологии и чрез тях студентите ще могат да се развиват професионално и да бъдат по-конкурентноспособни.

Представеният днес проект се реализира по ОПРЧР и е на стойност близо 500 хил. лева. Чрез реализацията му ще бъде изграден електронен център за дистанционно обучение и услуги. Ще бъдат обхванати над 900 студенти и 50 преподаватели и научно-помощен персонал от НХА.

Предвижда се и създаването на общо 175 електронни курса, модула и учебни помагала. Срокът за изпълнение на проекта е 20 месеца.       

Водещи

Най-четени