Отровното трио: Стоим до всеки, който уважава свободата 22.10 | 15:15

От iNews.bg

Във връзка с нападението на едноличната власт на Бойко Борисов срещу Телевизия Евроком и критично настроените журналисти Сашо Диков, Люба Кулезич и Владимир Береану, заявяваме, че това е поредният опит да бъде смачкана една медия и по този начин – потъпкана свободата на словото. Проверката на рекламодателите винаги поставя в застрашено положение фирмите, които са се осмелили да доверят популярността на продуктите и услугите си на този телевизионен канал. Това плаши и бъдещите рекламодатели, като обрича на финансов крах всяка медия, подложена на подобен тормоз.

Последователната политика на Бойко Борисов да захранва с европейски ресурси приближените си медии и да удря, чрез органите на държавата, други медии формират онази медийна среда, за която се говори в доклада на "Репортери без граници" и която нарежда страната ни 111-то място по свобода на словото. Особен абсурд представлява хипотезата, че тези журналисти и телевизията, в която работят, са засегнали националната сигурност на страната, след като ги проверява освен НАП и ДАНС.

Това нападение, извършено със средства на българските данъкоплатци, е поредно доказателство за причините да протестираме и подчертава факта, че органите на държавата се използват за разчистване на политически сметки.

"Отровното трио" се "роди" в една вече премазана телевизия (BIT), а днес наблюдаваме атака срещу следващ телевизионен канал, в който гостуваме един път месечно в телевизионен формат. Убедени сме, че журналистическото достойнство и критичен поглед са мотива за действията на Борисов. Но ако "Отровното трио" е дори малка част от мотивите за тези действия, сме готови да спрем гостуванията си в Евроком и - също като министър-председателя - да седнем на малък пън в крайпътно село и да изказваме свободните си мисли. Ще стоим до всеки журналист, който не иска да мълчи като пън и уважава свободата повече от комфорта на мълчанието.

Водещи

Най-четени