Отстраниха шефа на "Напоителни системи" Георги Харизанов 21.02 | 07:39

Повдигнато му е обвинение, че е откраднал 50 хил. лв. на предишна работа

От Андриян Георгиев

Временно е отстранен председателят на борда на директорите на "Напоителни системи” Георги Харизанов, съобщи земеделският министър, цитиран от агенция "Фокус".

Причина за отстраняването е повдигнато обвинение на Харизанов в края на месец януари във връзка с дело, което е от 2001 г. Повдигнатото обвинение на Георги Харизанов е свързано с предишна негова месторабота през 2001 г. и е за открадване на 50 хил. лв. 

"Аз не мога да коментирам, не съм запознат с подробности по това нещо. Все пак, за да няма съмнение по отношение на дейността на "Напоителни системи”, да може да работят в спокойна обстановка и то точно при тези форсмажорни обстоятелства, смятаме, че това е най-правилното нещо”, каза Мирослав Найденов.

Найденов изрази недоумението си, защо това обвинение се повдига 11 години след случилото се. По думите на министъра Георги Харизанов се е справял добре с работата си.

Днес (21 февруари) бордът на директорите на "Напоителни системи” ще вземе решение по какъв начин и кой ще поеме ръководството. 

Водещи