Отцепилият се от Патриотичния фронт Енчев прави своя партия 10.02 | 11:07

Новата формация щяла да бъде радикална алтернатива на четвъртвековното политическо статукво

От iNews.bg

Отцепилият се от Патриотичния фронт депутат Велизар Енчев ще сформира своя собствена партия. 

Процесът по създаването на новата политическа формация тече от месец, като в нея участват съмишленици на народния представител в цялата страна, стана ясно от думите му, пише в-к "24 часа". 

Активни групи, подкрепящи идеята, имало в Плевен, Варна, Велико Търново, Смолян, Габрово, Силистра, Пазарджик, Свищов, Стамболийски, Шумен, Балчик, Радомир, Левски, Летница и други по-малки населени места. 

Новата политическа сила дава заявка за радикална алтернатива на "четвъртвековното политическо статукво”. Тя ще има за цел да обедини широки слоеве от обществото, настояващи за социална справедливост и нов обществен договор. 

"В тази държава младите нямат житейска перспектива и са принудени да вегетират като безработни или да емигрират. А хората от третата възраст са на ръба на физическото оцеляване с мизерните си пенсии, въпреки че именно те създадоха материални активи за десетки милиарди левове, приватизирани по криминален начин от родената след 10 ноември 1989 година паразитна буржоазия", заяви Енчев. 

Според него "в Народното събрание се разпалват опасни страсти около т.нар. Възродителен процес, провокиращи етническо и верско напрежение” и вместо това трябва да бъде приета Декларация за национално помирение.

Народният представител напусна Патриотичния фронт с мотивите, че избирателите на  формацията са били измамени, като националистите са се коалирали с ГЕРБ. Конфликтът, предизвикан от Патриотичния фронт заради назначението на Орхан Исмаилов за зам. военен министър, също беше сред причините Енчев да се отцепи. 

Водещи

Най-четени