Официално: Камен Каменов поема Агенцията за закрила на детето 11.04 | 13:53

Той изпълняваше временно длъжността, след като предишният председател Надя Шабани подаде оставка през февруари

От Кремена Бедерева

Кабинетът освободи като председател на Обществения съвет към Центъра "Фонд за лечение на деца" Надя Шабани.

За нов председател на Съвета е определен Калин Каменов - председател на Държавната агенция за закрила на детето, съобщават от пресслужбата на Министерския съвет.

В съвета се включват шестима медицински специалисти, двама от които - в областта на трансплантацията, по един представител на Министерството на здравеопазването, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията за социално подпомагане, БЧК, двама представители на неправителствени организации, двама представители на организации за защита на правата на пациентите и по един представител на БНТ, БНР и друга медия в страната.

Съставът на съвета се определя от Министерския съвет по предложение на министъра на здравеопазването.

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) Надя Шабани подаде оставка на 16 февруари - по лични причини. Шабани била уведомила още преди шест-седем месеца министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов за намерението си.

 

Уговорката между нея и министъра е била да довърши работата по промените в Закона за детето.

Калин Каменов пък работи в агенцията от 2009 г., като от 2010 г. е назначен за заместник-председател на агенцията. Той изпълняваше и временно функциите на председател. Калин Каменов е магистър по право.

 

Най-четени