Официално: Путин няма да идва за 3 март 08.02 | 17:34

Руският патриарх Кирил, депутати, висши военни и историци ще дойдат за тържествата

От iNews.bg

Както се очакваше, руският президент Владимир Путин няма да дойде на посещение у нас по повод 14-ата годишнина от Освобождението на България. Той бе поканен още миналото лято от президента Румен Радев, но още преди месеци се заговори, че няма да се отзове, тъй като на 18 март в Русия ще се проведат президентски избори. Днес руският посланик у нас Анатолий Макаров официално потвърди, че Путин няма да дойде за 3 март, като причината е именно предизборната кампания, когато тогава ще е в разгара си.

Макаров обаче уточни, че за тържествата по повод 140-та годишнина от Руско-турската освободителна война ще пристигнат руският патриарх Кирил, представители на Държавната дума, висши военни и историци, предаде КРОСС. За визитата на патриарх Кирил бе официално съобщено преди две седмици и от руското външно министерство.

На изборите за държавен глава на Руската федерация на 18 март, руските граждани пребиваващи в България ще могат да гласуват в големите градове у нас - София, Варна, Бургас, Русе, където ще бъдат отрити изборни секции. Ще осигурим нормално гласуване, каза още посланик Макаров.

Посланикът присъства на отбелязването на "Деня на дипломата" и на честването пред паметника на Граф Игнатиев в София.

Водещи

Най-четени