Охранителят от обрания автосервиз е бил пребит 28.04 | 20:04

Скачали са в корема му и са го ритали в главата

От Мая Александрова

Охранителят от обрания тази сутрин автосервиз в София е повален, бит и ритан в главата, в корема, скачано му е по гърба. Това заяви пред БНТ Стоян Мулетаров, управител на автосервиза в "Павлово".

Той заяви, че от видеозаписите се вижда, че похитителят е едър човек, висок около 2 метра.

Когато мъжете се качват на втория етаж, алармата все още не е задействана. Чупят стъклената врата на офиса, където обикновено се извършват плащанията и със мощни удари откъртват и изнасят металната каса, която тежи над 100 килограма. Алармата се включва едва тогава. Крадците обаче успяват да избягат. Задигат касата с около 39 хиляди лева вътре само за 2 минути.

"Шест човека, които те си идват с чукове, знаят всичко, чупят стъклото първо на самата каса. След което влизат, знаят къде се намира самият сейф. И в рамките на 2 минути успяват да го пренесат долу до автомобила", каза още Мулетаров.

"Със сигурност в автомобила, който е отвън е имало още един човек. Автомобилът изглежда запален, изглежда с включени светлини през цялото време", добави той.

Въоръжени мъже нахлуха в голям автосервиз в столичния квартал "Павлово" и задигнаха 39 хиляди лева. Обирът е продължил едва 3 минути. От видеозаписите от охранителните камери ясно личи, че маскираните мъже са познавали добре разположението на сградата. Дежурният охранител е ранен, но без опасност за живота. Няма други пострадали.

Възрастният мъж, който по чудо няма тежки наранявания, не успява да достигне паник бутона.

Охранителните екипи пристигат за 5 минути. По случая се води разследване.

 

Водещи

Най-четени