Очаква ли ги монтанчани нова водна стихия? 16.07 | 15:18

Метеоролозите прогнозират, че до края на седмицата в региона ще вали ежедневно

От Теодора Кокаланова

През изминалата нощ в област Монтана са паднали от 5 до 60 литра на квадратен метър дъжд, обявиха от метеорологичната станция в Монтана.

Най-много дъжд е валял в Берковица – 60 литра на квадратен метър, в село Говежда – 50 л/кв. м, Вършец – 47 л/кв. м, Чипровци – 36 л/кв. м, и т.н. В Монтана количеството на валежите е 17 л/кв. м.

Общината в Берковица обяви денонощен телефон за сигнали за проблеми, причинени от дъждовните води, предаде БТА. Метеоролозите прогнозираха, че до края на седмицата в Монтанско ще вали ежедневно, а количеството на валежите ще се доближава до стойностите от тази нощ.

Монтанският регион все още се възстановява след силната градушка от 8 юли. Тогава за 15 минути в Монтана паднаха 17 литра на квадратен метър дъжд и лед. Градушката бе с големината на орех, а на места достигна и размерите на кайсия

След градушката улиците и парковете в Монтана бяха покрити с паднали от дърветата клони и листа. Ниските части от града бяха под вода, а улиците заприличаха на кални реки. 

Жителите на монтанското село Владимирово, което бе едно най-силно засегнатите от ледените късове селища, получиха керемиди, за да ремонтират къщите си. От общо 800 къщи във Владимирово в окаяно състояние след градушката са между 500 и 600. 

Водещи

Най-четени