Очаква ни предимно слънчево време 07.03 | 07:18

Минималните температури ще са между 6° и 11°

От iNews.bg

През деня облачността ще се разкъсва, в Източна България до предимно слънчево. След обяд над западните райони облачността отново ще се увеличи и привечер на отделни места там ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен южен вятър, който на север от планините временно ще се усилва. Минималните температури ще са между 6° и 11°, а максималните – между 16° и 21°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава.
По Черноморието облачността ще се разкъсва до предимно слънчево време. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури 10°-13°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала, северното крайбрежие 2-3 бала. Над планините ще е предимно облачно. След обяд в масивите от Западна България ще превали слаб дъжд, а над 2000 м – слаб сняг. Ще духа умерен, временно до силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на 2000 м ще е около 3°, а на 1200 м – 8°.

През нощта срещу вторник в Западна България ще вали дъжд. Във вторник валежите там ще спрат, ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, а в източната половина от страната на места ще превали, предимно слаб дъжд. Вятърът чувствително ще отслабне и ще се ориентира от запад, по-късно от север. Ще започне понижение на температурите. През следващите два дни ще преобладава облачно време. С прекъсвания ще вали дъжд, сумарно повече ще са валежите в Западна България. В сряда вятърът ще е с източна, в четвъртък - със северна компонента. Температурите ще продължат да се понижават, повече дневните.

Най-четени