Очаква ни слънчево време 02.02 | 07:50

Максималните температури ще са между 15° и 20°

От iNews.bg

През нощта вятърът ще отслабне, а облачността над почти цялата страна ще намалее до ясно. Минимални температури между 1° и 6°. Утре времето ще е слънчево и топло. През деня над Северна България ще се появи висока облачност, а в Източна слаб юг-югозападен вятър. Максимални температури между 15° и 20°, в източните райони малко по-ниски.


Над Черноморието ще бъде слънчево със слаб юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат от 10° по северното до 14° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините също ще бъде слънчево. Силният северозападен вятър временно ще отслабне, но вечерта отново ще се усили. Максимална температура на 1200 метра около 12°, а на 2000 метра 6-7°.
В сряда ще преобладава слънчево време, с разкъсана, предимно висока облачност. Вятърът ще е от запад-югозапад, предимно слаб. Температурите още малко ще се повишат и максималните ще достигат на места до 18°-20°.

През нощта срещу четвъртък от запад облачността ще се увеличи и по-късно през деня и през нощта срещу петък от запад на изток ще превали дъжд. С ориентирането на вятъра от северозапад и усилването му, ще нахлува студен въздух. С понижението на температурите, във високите котловинни полета на Западна България, Предбалкана, Добруджа и Лудогорието, дъждът да премине в сняг. В петък валежите бързо ще спрат, облачността ще се разкъса и ще намалее. До края на деня и вятърът ще отслабне. Температурите ще се понижат.

Водещи

Най-четени