Очакваме облаци, дъжд и по-хладно време 18.02 | 07:26

Максимални температури - между 8° и 13°

От iNews.bg

Ще преобладава облачно време. През деня в северозападните райони, а привечер на повече места в Западна България ще има слаби превалявания от дъжд.

През нощта срещу петък валежите ще обхванат и централната част от страната. Ще духа слаб в Източна България до умерен източен вятър. Температурите още малко ще се понижат и минималните ще са между 4° и 9°, максималните - между 8° и 13°, в крайните югозападни райони и по-високи.По Черноморието ще бъде предимно облачно, без валежи.

Ще духа до умерен вятър от изток. Максималните температури ще са около 9-10°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.Над планините ще бъде предимно облачно, почти без валежи. Привечер в масивите от Западна България ще започнат превалявания предимно от дъжд, по най-високите места – от сняг. Ще духа умерен, по билата до силен юг-югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра – около 5°.

В петък преди обяд на места и в Източна България ще има слаби валежи от дъжд. Около и след обяд валежите ще спират, а облачността ще започне да се разкъсва. Вятърът ще е слаб, от изток-североизток. В събота вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще проникне по-студен въздух. Температурите ще се понижат слабо. След временно разкъсване и намаление, облачността отново ще се увеличи и от запад ще започнат валежи от дъжд. През нощта срещу неделя ще превали и в Централна и Източна България. Почти без валежи ще остане в най-северните райони от страната.

В неделя още в сутрешните часове валежите ще спрат, а облачността ще се разкъсва и над много райони ще намалява. Вятърът ще отслабне, минималните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски, а дневните - по-високи от предишния ден.

Водещи

Най-четени