Очевидец: Два автобуса са взривени на летището в Сарафово* 18.07 | 19:15

„Бомба – истински ад“, изкрещява по телефона служител на летището на приятелката си

От Кремена Бедерева

"Ужас. Бомба. Навсякъде хвърчат ръце, крака, глави – истински ад е". С тези думи разтревожен служител на летището в Сарафово е успял да каже на приятелката си. Момчето работи на летището, като чекира багажа на пристигащите и заминаващите туристи, решили да почиват у нас.

По краткия разговор, който са провели по телефона, той е съобщил ,че става дума за бомба, която е взривила 2 автобуса, в които е имало израелски туристи. "Навсякъде хвърчат части от тела – кръв, черва, нещо страшно е", успява да сподели момчето и панически затваря телефона – "Не мога повече да говоря. Трябва да бягам".

Приятелката му, неосъзнала какво се е случило, веднага споделя новината в социалната мрежа Facebook, с надежда, че това, което е чула, не е вярно. "Какво става в Бургас?" – пита приятелката му, която живее в друг град. Притеснена, тя иска да разбере дали приятеля й и всичките й познати в Бургас са добре след ужасната новина за евентуален атентат у нас.

Според други бургазлии пък, които са чули за взрива и ранените, от познати, няма място за паника. "Спокойно е в града. Всичко е станало в Сарафово. Там е адът", споделят те, отново търсейки отговорите и още информация.

Жителите на кв. "Изгрев" разказаха пред iNews пък, че навсякъде хвърчат линейки, полицейски патрули, пожарни. Те са разбрали от свои съседи, че летището е затворено и има над 40 жертви след взрива. Те твърдят, че автобусите са два, а не един както се съобщава до момента.

"Как да разберем какво става, като не пускат медиите да припарят до летището в Сарафово. Ние откъде да разберем дали са добре нашите близки", възмущават се бургазлии.

________________________

* Тази информация е неофициална и противоречи на официалната, която се съобщава в момента в медиите. От летището са забранили огласяването на информация и телефонните обаждания

Водещи

Най-четени