Очевидци с ужасяващи подробности за убития от светкавица треньор в школата на Хебър Пазарджик 30.08 | 10:30

Много момчета се радват дори, когато вали, викаме му английско време и е забавно. Никой не е предполагал, че може да се случи нещо подобно, коментира Йордан Чолов

От iNews.bg

Валеше силен дъжд, но гръмотевиците не бяха близо и първата удари Иван. Това разказа пред bTV Георги Новаков, един от очевидците на инцидента, при който от мълния загина треньор от школата на футболен клуб Хебър Пазарджик Иван Ранчев по време на мач в с. Лесичово.

41-годишният мъж е участвал като футболист в приятелската среща между отборите на Лесичово и Черногорово. Мълнията поваля още трима футболисти, но те са леко пострадали. Съотборници са направили опит да реанимират покосения треньор, но безуспешно. Спешна помощ само е констатирала смъртта му.

Въпреки че било облачно гръмотевичната буря е изненадала футболистите в началото на срещата и не успели да напуснат терена.

В шок съм, не мога да повярвам какво се случи. Беше началото между 5-ата и 10-ата минута, аз имах един проблем, и му казах, че не мога да продължа. Той ми каза: "Излез да починеш". Тръгнах да излизам аз и не знам дали имаше и минута… тъкмо тръгнах да излизам, обърнах се, гръмна много силно, аз даже мислех, че някъде при мене гръмна, спомня си Стоян Иванов, съотборник на загиналия.

Такива срещи се организират всеки уикенд, имало е и други двубои, които са се играли на дъжд. Много момчета се радват дори, когато вали, викаме му английско време и е забавно. Никой не е предполагал, че може да се случи нещо подобно, коментира Йордан Чолов, треньор от школата на ФК "Хебър" и близък приятел на Иван Ранчев. Според него това, което е привлякло мълнията, е била смарт гривната на ръката на треньора, свързана с телефона му.

От ръководството Хебър излязоха с нарочна жалейка по повод преждевременната кончина на 41-годишният футболен специалист. 

"Хебърци, неочаквано ни напусна треньорът в ДЮШ на клуба Иван Ранчев. Преди да стане наставник на подрастващи, в няколко периода от футболната си кариера той носеше с чест екипа на любимия ни тим. Беше и капитан на отбора. Бил е състезател на Бенковски(Пз), Тракия (Стамболийски) и други клубове от региона. 

Всички в клуба изказват най-искрени съболезнования на семейството и приятелите на Иван!", се казва в траурното съобщение.

Водещи

Най-четени