Още 10 парламентарни комисии си имат нови шефове 28.11 | 10:37

Патриотичният фронт ще оглавява Комисията за наблюдение на дейността на ДКЕВР

От Кремена Бедерева

Парламентът гласува състава на постоянните комисии.

След гласуването на останалите неразпределени 10 комисии от вчера, ГЕРБ ще оглавява 4, Реформаторският блок и Патриотичният фронт по 2, а АБВ и БСП "Лява България" - по една. Патриотичният фронт ще оглавява Комисията за наблюдение на дейността на ДКЕВР.

Делян Добрев от ГЕРБ ще председателства Комисията по енергетика. За заместник-председатели са избрани Валентин Николов от ГЕРБ, Рамадан Аталай от ДПС, Мартин Димитров от Реформаторският блок и Кирил Цочев от АБВ.

Менда Стоянова от ГЕРБ ще председателства Комисията по бюджет и финанси. Нейни заместници ще бъдат Диана Йорданова от ГЕРБ, Димитър Танев от Реформаторския блок, Емил Димитров от ПФ и Румен Гечев от БСП лява България.

Комисията по външна политика ще се оглавява от Джема Грозданова от ГЕРБ със заместник-председатели Пламен Манушев от ГЕРБ, Светослав Анастасов от ДПС, Борис Станимиров от РБ и Волен Сидеров от "Атака”.

Милена Дамянова от ГЕРБ оглавява Комисията по образование. За заместник-председатели бяха избрани Корнелия Маринова от ГЕРБ, Мариана Бояджиева от БСП лява България, Мариана Георгиева от ДПС, Милен Михов от ПФ и Борислав Великов от РБ.

БСП ще оглави Комисията по икономиката в лицето на Петър Кънев. Заместник-председатели ще бъдат Даниела Савеклиева от ГЕРБ, Йордан Цонев от ДПС, Мартин Димитров от Реформаторския блок, Полина Карастоянова от ПФ.

Комисията по отбрана ще се ръководи от АБВ в лицето на ген. Михо Михов. За негови заместници бяха избрани Валентин Радев от ГЕРБ, Димитър Димитров от БСП лява България и Янко Янков от ДПС.

Реформаторският блок ще оглави Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред в лицето на Атанас Атанасов със заместник-председатели Любомир Христов от ГЕРБ, Хамид Хамид от ДПС и Десислав Чуколов от партия "Атака”.

Комисията по жалбите на гражданите и взаимодействието с неправителствените организации ще се оглавява от Бойка Маринска от Реформаторския блок със заместник-председател Снежана Дукова от ГЕРБ.

Патриотичният фронт в лицето на Валентин Иванов ще оглави Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика. Негови заместници ще бъдат Методи Андреев от ГЕРБ и Калина Балабанова от "Атака”.

Комисията, която ще следи за работата на ДКЕВР ще се ръководи от Искрен Веселинов от Патриотичния фронт. Владислав Николов от ГЕРБ ще бъде заместник-председател на тази комисия, Таско Ерменков от БСП лява България, Георги Недев от Български демократичен център.

Водещи

Най-четени