Още 20 млн. лв., за да заживеят по-добре бежанците 12.02 | 17:35

Правителството отпуска допълнителните средства за изпълнение на плана по овладяване на кризата със засиления миграционен натиск

От Филипа Тодева

Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 20 млн. лв., с които ще се финансира изпълнението на дейности по Плана за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на засиления миграционен натиск към територията на България.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. Средствата са предвидени в централния бюджет. Те ще се разпределят по бюджетите на Министерския съвет (за областната управа в Хасково), на министерствата на вътрешните работи, на отбраната и на здравеопазването, на ДАНС и на БЧК.

Мерките, които ще бъдат финансирани, са свързани с изготвяне на проектната документация и изграждане на инженерно съоръжение в участък на българо-турската граница, извършване на ремонт, модернизация и оборудване на помещения за настаняване на задържани лица.

Парите ще отидат и за извършване на медицински изследвания на лицата, потърсили закрила и на настанените в домовете на дирекция "Миграция” чужди граждани, закупуване на ваксини, подобряване на битовите условия в съществуващите центрове, осигуряване на храна и гориво за отопление в помещенията за настаняване на задържани лица, спешна медицинска и специализирана болнична помощ и др.

Водещи

Най-четени