Още един мъж почина след консумация на отровната ракия в Якоруда (Обновена) 29.12 | 17:22

Общият брой на натровилите се от напитката е 13 души, четири от които починаха на 27 декември

От iNews.bg

Още един мъж почина след консумация на отровната ракия в Якоруда. Това съобщиха за Радио "Фокус” – Пирин от МБАЛ Благоевград. Това е 40-годишният Рефат Тупев от Якоруда. Той бе приет в критично състояние, изпаднал в кома. С него официално жертви на ракията убиец стават 5.

По-рано девети човек от град Якоруда беше транспортиран към благоевградската болница със симптоми на отравяне с метилов алкохол. Това съобщи за Радио "Фокус" – Пирин д-р Красимир Михайлов, директор на Спешен център – Благоевград.

По думите му, първоначално мъжът е бил прегледан от лекари в Якоруда около 15.00 часа днес, след това е минал през болницата в Разлог и към момента пътува към МБАЛ – Благоевград.

"Той е контактен, не е в кома. Има типичната симптоматика, подобна на предишните случаи”, обясни д-р Михайлов и добави, че е установено, че през последните няколко дни той е консумирал и друг алкохол, а не само от съмнителната ракия. Той каза още, че се надява това да е последният мъж, който ще бъде хоспитализиран след употребата на метиловия алкохол.

Общият брой на натровилите се от напитката е 13 души, четири от които починаха на 27 декември.

Водещи

Най-четени