Още едно убийство на тийнейджърка, този път в монтанско 21.08 | 13:27

16-годишно момиче е пребито и наръгано с нож от приятеля си след скандал

От iNews.bg

На 19 август, около 23:30 часа, в полицията бил подаден сигнал, че в село Габровница възникнал битов скандал между 16-годишна от селото и Ц.Т./21 г./ от с. Малорад, обл. Враца, с когото момичето съжителствало на семейни начала. Изпратеният на място полицейски екип установил, че скандалът прераснал в побой, при който Ц.Т. ударил с нож в областта на шията 16-годишната. Пострадалата е починала на път за болницата.

Сформираната оперативно–следствена група е извършила два огледа на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели. По случая било образувано досъдебно производство и обявен за издирване с мярка "принудително довеждане" извършителят, който се укрил след деянието.

В резултат на проведените бързи оперативно–издирвателни действия криминалисти от Монтана, съвместно с колегите им от Враца, открили и задържали Ц.Т. Той бил отведен в РУ – Бяла Слатина, откъдето е транспортиран в РУ – Монтана. Наложена му е полицейска мярка за 24 часа.

Работата по образуваното досъдебно производство по чл.115 от НК продължава под наблюдението на окръжната прокуратура в Монтана.

Водещи

Най-четени