Още неясноти около АЕЦ "Белене" 23.09 | 08:45

Документ за спиране строежа на централата няма, заяви Богомил Манчев

От Гергана Златкова

Шефът на "Риск инженеринг" Богомил Манчев продължава да дава информация по телефона за медиите около акцията на прокуратурата в офисите на компанията му, свързана с плащания за АЕЦ "Белене".

"Пуска се умишлено сглобена и подхвърлена информация, за да бъде настроено общественото мнение срещу подизпълнители по проекта. 

А нормална работа, която е платена с последните фактури от държавата, означава техническа консултация и контрол върху обекта, както и строителен надзор", каза Манчев в ефира на Нова телевизия.

Според него никой не е спрял процеса на строителство на "Белене" с никакъв официален документ, правителството не е предприело съответните действия по търговския договор.

"Само това може да промени действията на страните по един търговски договор, категоричен бе шефът на "Риск инженеринг”.

Съответно и ние като подизпълнители нямаме никакви указания в писмена форма от държавата. Нещо повече, водят се преговори консултантът да продължи работата си по проекта, това обяснява и плащанията", твърди Манчев.

Той заяви, че има частен, има и политически интерес в случилото се напоследък около "Белене". 

Богомил Манчев смята, че политическият интерес е тези, които са на улицата, да бъдат нахранени с информация. Частният интерес е свързан пак със същия проект, но вече изпълняван от други хора. 

Той обаче отказа да назове имена. Не съм от никакъв кръг – нито от този на Първанов, нито от този на Станишев или на Борисов, каза той.

Водещи

Най-четени