ПП-ДБ: Стана ясно, че около 25% от водачите на протеста са кандидати за общински съветници и кметове 05.10 | 12:45

Това каза народният представител от ПП-ДБ Людмила Илиева

От iNews.bg

Стана ясно, че около 25% от водачите на протеста са кандидати за общински съветници и кметове. Тези, които продължават да протестират, гонят политически цели. Това каза по NOVA NEWS народният представител от ПП-ДБ Людмила Илиева.

"Маските паднаха. Повече от ясно е, че имаше съвкупност от чисто синдикални и политически искания”, добави Илиева. Тя уточни, че решението на НС, касаещо енергетиците, е резултат от ползотворна среща”, каза още народният представител. Илиева уточни, че днес от МС ще пуснат пълен запис от срещата на енергетиците в парламента, за да се избегнат всякакви внушения.

По отношение на вота на недоверие, който от ИТН, БСП и "Възраждане” ще поискат, тя коментира, че действията им не са изненада. "С всички сили и средства напред към изборите са истинските мотиви. Нека се запознаем детайлно с тях, но те са своеобразен микс от всичко, за което са се сетили вносителите. Очакваме тези, които приемат, че политиката на българското правителство е правилна, да заявят подкрепата си за него”, добави Илиева.

Тя уточни, че ПП-ДБ се отнася отговорно към процеса на конституционни промени. "Нашата цел е съдебната система да бъде адекватна. Част от промените, като разделянето на ВСС на две, са съвсем естествени”, каза още Илиева.

Водещи