ПП обеща минималната пенсия да стане 900 лева в рамките на следващия мандат 16.09 | 17:10

Сред приоритетите на ПП в следващия парламент са и спешна помощ в рамките на “златния час” във всяка точка на България, намаляване на доплащанията от страна на пациентите, допълнително увеличаване на възнагражденията на медицинските специалисти

От iNews.bg

"Продължаваме промяната" (ПП) обяви програмата си, която очертава новия подход в политиката: средствата от спрените кражби и схеми на старите корупционни модели да отиват за по-голяма подкрепа към пенсионерите, децата и работещите българи, съобщават от партията на Кирил Петков и Асен Василев.

От формацията посочват, че визията им за бъдещото управление след 2 октомври стъпва на всичко, което са направили по време на последното редовно правителство.

"В рамките на седеммесечния си мандат, Промяната увеличи пенсиите с над 50% – повече, отколкото за последните 12 години, направи детските градини безплатни за всички и спря корупционния канал за отровни храни през ГКПП "Капитан Андреево", заявяват от ПП.

Според партията в условия на инфлация, увеличението на доходите е единствената ефективна мярка в подкрепа на гражданите.

"Продължаваме промяната" обяви, че ще работи за повишаване на минималната пенсия до 900 лева в рамките на следващите четири години, както и за вдигане на минималната работна заплата до 50% от средната - или 860 лв. още през 2023 г.

"Тези мерки, паралелно със спирането на рекета върху бизнеса, ще подкрепят нормалното развитие на частния сектор в България и ръста на доходите на работещите българи. А за справяне с ценовия шок в енергетиката, ПП ще внесе предложение за пряка финансова подкрепа - чрез компенсации за бизнеса и фиксирана ниска цена на електроенергията и природния газ за потребителите. За да гарантира, че българите винаги ще ползват енергия на най-ниските възможни цени, ПП поставя приоритет върху експлоатацията на довършената от кабинета Петков газова връзка с Гърция, сътрудничеството с всички потенциални доставчици на природен газ, запазване на енергийния комплекс Марица-Изток и развитие на собствени енергоизточници", заявяват още от партията.

За младите семейства с деца ПП предвижда по-големи данъчни облекчения. Също така като мярка в подкрепа на децата е заложено и безплатното и качествено образование. В новия парламент ПП ще работи за финансиране на нови детски градини и ясли и компенсации за родителите, чиито деца не са приети, безплатни учебници за всички ученици до 12 клас и редовно актуализиране на учителските заплати на ниво от 125% спрямо средната работна заплата.

Сред приоритетите на ПП в следващия парламент са и спешна помощ в рамките на "златния час” във всяка точка на България, намаляване на доплащанията от страна на пациентите, допълнително увеличаване на възнагражденията на медицинските специалисти и др.

За да изпълни програмата си за по-социална България, ПП ще продължи решителната борба с корупционните модели на прехода, заради които публичните средства дълги години отиваха за лични облаги на политици и техните приятелски фирми, вместо за хората. Приоритет за ПП е реформата на КПКОНПИ, така че комисията най-накрая да разследва корумпираните, включително да разследва политици, уличени в корупция, заявяват от партията.

В сектор "Земеделие" Промяната се обявява за качествена българска храна. Други приоритети са - развитите региони, справедливите и стабилни държавни финанси, защитеното и сигурно общество, ефективното и прозрачно управление, опазването на българската култура и медийната свобода, чистата природа, модернизацията на армията.

Водещи

Най-четени