Падналият Ми-17 е имал проблем в опашния винт, смята Каракачанов 12.06 | 12:53

Трудно може да се говори за пилотска грешка преди катастрофата, смята още той

От iNews.bg

Най-вероятно става въпрос за някаква повреда в опашния винт. Това каза военният министър. Красимир Каракачанов във връзка с катастрофата на Ми-17 в Пловдив, при която загинаха двамата пилоти, а трети член на екипажа беше ранен, предаде БГНЕС. Той посочи, че състоянието на офицерски кандидат Каменов е стабилно, комуникативен е. Според Каракачанов трудно може да се говори за някаква пилотска грешка. Министърът обаче подчерта, че това е негово мнение, много предварително, окончателното становище би следвало да го даде компетентната комисия.

За деня нальотът на вертолета е над 3 часа. "Хеликоптерът не е давал никакви признаци да има някаква повреда, която да е довела до това”, каза той. "Армията от много отдавна е заложник на политиката, заложник на празни приказки и на безхаберие от 28 години, защото освен рязане и съкращаване в армията и приказки, че не ни трябват пари за ново въоръжение за модернизация и за поддръжка, се стига до подобни неща”, посочи Каракачанов.

Началникът на ВМА бригаден генерал проф. Венцислав Мутафчийски заяви, че пострадалият пристигнал с екипа им около 2:30 ч. в София. "Намира се в стабилно състояние, гръдната травма е средно тежка към тежка, кислородозависим е, но на този етап няма опасност за живота, напълно контактен и адекватен”, каза още той.

Водещи

Най-четени