Пак арестуваха Хамстера 27.06 | 08:48

Антон Петров е бил задържан заедно с шофьора си и още двама от приближените му

От Кремена Бедерева

Антон Петров - Хамстера е бил задържан при акция на полицията. По информация на ТV7 Хамстера, който е сочен за дясна ръка на Алексей Петров, е бил арестуван заедно с шофьора си и още двама от приближените му.

Антон Петров-Хамстера и Димитър Желязков-Митьо Очите бяха задържани преди месец и половина по подозрение, че готвят покушение срещу шефа на отдел "Терор" в ГДБОП - Валентин Цоновски.

По информация на TV7 арестът тази вечер е извършен след сигнал в МВР за готвено тежко криминално престъпление. 

iNews припомня, че Хамстера бе задържан през май, Петров беше задържан заради това, че обмислял подготовката на убийство на ключов служител от МВР. Няколко дни по-късно Хамстера отново бе арестуван - заради оперативна информация, че подготвя покушение срещу председателя на Софийски градски съд (СГС) Владимира Янева.

Изборът на Владимира Янева, която е семеен приятел на вътрешния министър Цветан Цветанов,  за председател на СГС бе съпроводен от редица скандали

За разлика от първата "повиквателна” на Хамстера, когато той бе задържан, а Митьо Очите - освободен, на 18 май Хамстера се размина без арест, въпреки тежките подозрения за второ планирано убийство.

Антон Петров е сочен за "дясната ръка" на Алексей Петров и е подсъдим с него по делото "Октопод". Хамстера бе сред първоначално арестуваните в операция "Наглите", но след месец в ареста бе освободен.

Доказателства срещу него за участие в групата за отвличания не бяха намерени въпреки многократните намеци от страна та МВР, че той има общо с похищенията.

Водещи

Най-четени