Пак биха лекар от Спешна помощ в София 28.06 | 09:42

Роднини на пациентка се нахвърлиха върху медика заради поставена болезнено инжекция

От iNews.bg

Тази нощ се случи поредният инцидент с пребит лекар от Спешната помощ в София. Роднини на пациентка се нахвърлиха с юмруци върху медика, защото поставил инжекция много болезнено.

След инцидента медиците излязоха на спонтанен протест и отказаха да посещават пациенти, които не са спешни, предаде bTV.

Протестът обаче приключи много бързо. По заповед на ръководството на Центъра за спешна медицинска помощ, протестиращите се прибраха в сградата. По-късно директорът съобщи, че работата на дежурните продължава нормално.

Инцидентът се е случил около полунощ в петък. Тогава екипът на д-р Буен Тодоров е отишъл на адрес в столичния квартал "Ботунец", за да помогне на млада жена с епилептичен пристъп.

Състоянието на пациентката е изисквало поставянето на инжекция. Внезапно, близки се нахвърлят върху лекаря в гръб и започват да го удрят.

Заедно с медицинската сестра успяват да избягат и да изчакат пристигането на полицията. Пострадалият медик е прегледан в "Пирогов” и по-късно освободен за домашно лечение с комоцио.

 

Водещи

Най-четени