Пак въоръжен грабеж със стрелба в София (ДОПЪЛНЕНА) 08.07 | 08:47

Четирима маскирани и въоръжени стреляли по охранител и откраднали каса от офис в ж.к. „Дружба”

От iNews.bg

Въоръжен грабеж с престрелка се е случил тази нощ в столицата. Инцидентът е станал около 3:40 ч. в ж.к. "Дружба”. Нападнат е бил офисът на фирма "Дару Кар” в района на гара "Искър”. Открадната е била касата с наличните в нея пари.

Нападателите са били четирима. Те нахлули в офиса с маски и оръжия. Охранителят обаче ги е изненадал и с стрелял предупредително във въздуха с пушка с гумени патрони, съобщава Нова телевизия. Крадците са отвърнали на огъня с бойно оръжие. Пазачът е ранен, но за щастие не е пострадал сериозно. Човекът е настанен в блоница без опасност за живота.

След като отмъкнали касата, нападателите са избягали от местопрестъплението с автомобил. Малко след обира, около 4:10 ч., колата е открита изоставена и подпалена в ж.к. "Сердика". Огънят е погасен от столични пожарникари, отзовали се на сигнала. Установено е, че регистрационните номера, поставени на автомобила, са издадени за друго моторно превозно средство.

На двете местопроизшествия се извършва оглед. Образувано е досъдебно производство, в рамките на което продължават процесуално-следствените действия под наблюдението на прокуратурата.

Обирът наподобява извършеният в склад на фирма на ул. "Суходолска” в столицата на 23 юни. Тогава отново през нощта маскирани и въоръжени мъже нахлуха, обезвредиха нощната охрана и отмъкнаха каса с около 3000 лв. Няколко дни по-късно пък двама нападнаха заложна къща на "Ломско шосе”. Стигна се до преследване и престрелка с полицията, при която единият от нападателите беше убит, а вторият по-късно беше задържан.

Водещи

Най-четени