Пак застудява! Днес облачно, в Южна България дъжд 07.06 | 03:58

Максималните температури ще са между 20° и 25°

От iNews.bg

Във вторник облачността ще се разкъсва и намалява, но след обяд главно в Южна България отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще е до умерен. С него ще започне да нахлува и хладен въздух. Максималните температури ще са между 20° и 25°. Това показва прогнозата за времето на НИМХ към БАН.

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца и през деня бавно ще се повишава.

Над планините ще е предимно облачно. След обяд в масивите от Южна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на 1200 метра - около 12°, на 2000 метра – около 8°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. След обяд по Южното Черноморие ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 18° и 21°. Температурата на морската вода е 19-21°. Вълнението на морето е 2-3 бала.

 

 

Водещи

Най-четени