Пак ли ще има блъсканици в Джъмбо? Разрешиха на големите нехранителни магазини да отворят 25.03 | 12:23

„Издадох указания, че самостоятелните обекти и магазините за нехранителни стоки в търговските центрове, до които има директен достъп - вход от улица или паркинг, могат да продължат своята дейност, спазвайки мерките", разясни министърът на иконимиката Лъчезар Борисов

От iNews.bg

Големите нехранителни магазини ще могат да отворят и да работят с малко повече ограничения. Това обяви министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

"Издадох указания, че самостоятелните обекти и магазините за нехранителни стоки в търговските центрове, до които има директен достъп - вход от улица или паркинг, могат да продължат своята дейност, спазвайки мерките.

Магазините с площ над 300 кв.м, предлагащи нехранителни стоки, също може да работят, като обособят и ограничат площта си до 300 кв.м чрез преградни стени, ленти, щандове и др.

Извън търговските обекти, на открити площи и при спазване на мерките ще може да се осъществява търговска дейност", изброи той. 

Така ограниченията за този тип магазини ще паднат само четири дни след като бяха затворени.

По време на втората вълна те често бяха сочени като място, в което стават струпвания на големи групи хора, без да се спазват никакви противоепидемични мерки. Те не бяха затворени по време на затварянето, което беше въведено от края на ноември.

Училища, културни институции остават затворени.

Водещи

Най-четени