Пак мистерия около бягството на Шаката и Мартинез 12.05 | 07:02

Главният психолог там останал без огнестрелно оръжие

От iNews.bg

Избягалите от Софийския затвор Николай Кръстев – Шатката и гватемалецът Хосе Мартинез, са се въоръжили още преди да "излязат на свобода". 

8 дни преди двамата осъдени да се изпарят, е изчезнал пистолетът на главния психолог Сергей Куртев, информира в. "Труд". 

Излежаващият присъда за убийство българин и съратникът му, осъден за грабеж, избягаха на 30 април, като липсата на оръжието е била установена на 22 април. 

Самият Куртев вчера се въздържа от коментар. Негови колеги подчертаха, че кражбата няма нищо общо с бягството на затворниците. Според запознати двамата затворници нямало как да извършат кражбата, която по-скоро можела да е дело на надзирател или чиновник, който е имал достъп до металните каси близо до главния вход. Само собственикът имал ключ от касата, където се съхранявало оръжието. 

Психологът е бивш служител на ГДБОП. Изчезналият пистолет не е служебен, а трофеен – получен е като награда през 2002 г. от тогавашния вътрешен министър Георги Петканов заради залавянето на опасен престъпник.

В момента тече проверка как точно е изчезнало оръжието.  

Най-четени