Пак привикват Христо Бисеров заради Доган 17.12 | 07:51

Бившият зам.-председател на Народното събрание не се яви на предното заседание на съда

От Цанка Донкова

Бившият зам.-председател на Народното събрание от ДПС Христо Бисеров ще бъде разпитан по делото срещу Октай Енимехмедов за пореден път. На предишното заседание срещу нападателя на бившия председател на ДПС Ахмед Доган Бисеров не се яви, въпреки че бе редовно призован. Заради това и съдът му наложи глоба в размер на 500 лв.

Съдът заяви още, че ще поиска от Софийската градска прокуратура справка за актуалния адрес на Бисеров. На бившия зам.-председател на Народното събрание наскоро му бе повдигнато обвинение и за пране на пари и данъчни престъпления.

Ако Бисеров не се появи в съда доброволно днес, той ще бъде доведен принудително.

Доста хора от ръководството на ДПС вече дадоха показания. Сред тях са и настоящият председател Лютви Местан. Отменено бе решението почетният председател Ахмед Доган да свидетелства срещу нападателя си. Съдът прие съдебна експертиза за психичното му състояние, а тя сочи, че Доган може да дава показания, но е в тежка депресия. Поради тази причина съдът уважи молбата му и той няма да застане на свидетелския стол.

Покушението над Доган стана на 19 януари тази година по време на VIII национална конференция на ДПС. Ако Октай Енимехмедов бъде признат за виновен, той може да получи присъда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Водещи

Най-четени