Пак скандал в парламента: ПП и ГЕРБ се хванаха за гушите (ВИДЕО) 15.11 | 18:45

Партията на Борисов с обвинение към Петков, той им взе микрофона

От iNews

Кирил Петков от "Продължаваме промяната” и Жечо Станков от ГЕРБ се скараха в парламента. Повод станаха въглищните централи и тяхното закриване. В спора се намесиха бившият енергиен министър Теменужка Петкова и ексфинансовият министър Асен Василев.

Първо, на брифинг в сградата на парламента, от ГЕРБ заявиха, че Кирил Петков е поел ангажимент да закрие 83% от въглищните централи у нас, което поставя под риск енергийната сигурност на страната ни и оставя над 100 хиляди души без работа.

Минути по-късно Кирил Петков започна изявление пред медиите, казвайки, че днес страната ни е сред първите 10 държави, които усвояват плащане по Плана за възстановяване и устойчивост.

"Намаляването на въглеродните емисии не започва от Плана за възстановяване, а от техните ангажименти (на ГЕРБ – бел. ред.)", каза още Петков, когато бе прекъснат от Жечо Станков. Съпредседателят на ПП го попита кой е поел ангажимента България да намали въглеродните емисии.

Последва говорене един през друг. Кирил Петков отне микрофона на Станков, но той си намери друг. Петков го покани на трибунката до него, а Станков продължи да изброява какво очакват гражданите – саниране, безплатна топла вода, електрическа енергия. На това Петков отвърна: "Едни хора, които са управлявали 12 години, които похарчиха 3 млрд. за турската тръба…”.

Наложи се да се намесят и Теменужка Петкова, и Асен Василев. "Супихме всички корупционни практики и от това много ви боли", каза Василев, обвъщайки се към ГЕРБ.

При опита на Петков отново да се качи на трибунката и да продължи изявлението си, Станков от ГЕРБ заяви: "Пълна лъжа! В Плана пише, че 83% от централите трябва да бъдат затворени. Искаме да санираме, всички български граждани искат това. Хората плащат по-високи сметки, благодарение на вашата политика в енергетиката".

Петков отговори, че ПП никога няма да подкрепят ГЕРБ и нямат кюлчета в чекмеджетата, а Петкова му отвърна: "Вие пък имате парапети".

Източник:БГНЕС

 

Водещи

Най-четени