Пак стрелба в „Слънчев бряг“ (ДОПЪЛНЕНА) 19.08 | 12:06

След скандал за момиче петима младежи са се сбили, след това са извадили и газови пистолети

От iNews.bg

Нов случай на стрелба с пистолет в курорта "Слънчев бряг". След като в началото на сезона след спор за паркомясто пред едно от емблематичните заведения се стигна до престрелка, в която беше сериозно ранен включително и соченият за наркобос Димитър Желазков – Митьо Очите, днес там отново се е разиграла подобна ситуация. Този път стрелбата е била на бензиностанциия на един от изходите на курорта.

Там след скандал между две компания е бил изваден газов пистолет. Стреляно е няколко пъти срещу джип с пловдивска регистрация, съобщава бТВ. За щастие при инцидента никой не е пострадал.

Мъжът, извадил пистолета и открил огън е бил задържан от полицията. Участниците в инцидента не са знакови фигури, казва главният секретар на МВР Георги Костов, цитиран от БНР.

По-късно стана ясно, че скандалът е възникнал вследствие на спор за момиче. Преди да се стигне до стрелбата е имало и бой. В схватката от една страна са участвали двама младежи от Пловдив, а от друга – трима от Димитровград. По информация на комисар Калоян Калоянов, директор на полицията в Бургас двамата пловдивчани са произвели изстрели с газови пистолети. Другата група младежи пък са потрошили колата им.

В квартирата на момчетата от Димитровград, които работят в различни заведения в "Слънчев бряг", са били открити наркотици. Калоянов допълва, че става въпрос за около 50 грама марихуана. От въпросните петима участници винцидента само един има прояви в миналото, които са от хулигански тип. Всички са задържани в следствения арест в Несебър.Разследването на случая продължава.

Водещи

Най-четени