Палатков лагер отново и във Варна, но без блокада 08.08 | 13:21

Протестиращите започнаха да възстановяват и грамадата от камъни пред общината

От iNews.bg

Палатков лагер и във Варна, но без блокади на улици и кръстовища, съобщава БНТ.

Обстановката в момента е спокойна. Блокираното до вчера кръстовище вече е свободно, а палатковият лагер се е преместил на площада до сградата на община Варна. При вчерашната акция на полицията в лагера е имало 17 души, като двама от тях са оказали съпротива, били са задържани и са им съставени актове по Закона за движение по пътищата и по закона за МВР. Днес те отново са тук. Хората са категорични, че въпреки че няма блокада, протестите ще продължат всяка вечер от 18:30 ч.

Часове след премахването на палатковия лагер хората отново блокираха кръстовището. И въпреки, че бяха обградени от плътен полицейски кордон, успяха да тръгнат на шествие. Така за няколко часа беше блокирано движението на кръстовищата пред общината, на Младежкия дом и на Икономическия университет.

Исканията на протестиращите остават непроменени - оставка на правителството и главния прокурор.

"В момента има една разделителна линия между хората, които искат да променят една система, която вече е доказано опорочена и неспособна да движи България напред", заяви протестиращият Николай Капитанов.

"Цялата схема тръгва от горе и всичко това е мултиплицирано до последните кметства и малки общини. Гражданите го виждат много добре и те не са съгласни с това. Не са съгласни да продължават да живеят в една държава, в която огромна част от данъците ни се крадат чрез обществени поръчки", коментира друг протестиращ Румен Лазаров.

Протестиращите във Варна започнаха да възстановяват и грамадата от камъни пред сградата на общината. Тази инициатива започна по време на февруарските протести през 2013-а и няколко пъти администрацията разчиства терена.

"Нека да покажем колко са доволни гражданите от управлението на града и от безкрайния списък с далавери, които се случват в общината и злоупотребата с общински средства", каза още Лазаров.

Протестиращите са категорични, че палатковият лагер ще остане до постигане на целите им, макар и не разположен на кръстовището.

Водещи

Най-четени