Паметникът на Съединението в Пловдив мирише на праскови и банани 04.09 | 12:54

Монументът бе измит с цитрусов шампоан два дни преди празника

От Цанка Донкова

Паметникът на Съединението в Пловдив мирише на праскови и банани. Монументът бе измит с шампоан с аромат на цитрус два дни преди 6-ти септември. Това съобщи Иван Стоянов, директор на ОП "Чистота”.

Той посочи, че за да блесне символът на Съединението тази година се използват 15 литра шампоан. "Той бе излъскан до блясък от няколко служители на предприятието, почистен бе и районът около паметника. Традицията да се мие паметникът на Съединението се спазва от 7-8 години”, каза още Стоянов.

По думите му, тази година паметникът не е много замърсен, като това се дължи на честите валежи през пролетно-летния сезон. Освен измиването на самото съоръжение е облагородено и пространството около него - боядисани са пейките, а в градините са посадени нови цветя.

"Утре ще бъдат измити и булевардите, по които ще премине традиционният крос посветен на празника. На самия 6-ти септември ще има масирано присъствие на работници на ОП "Чистота” в целия град”, посочи още Стоянов. По думите му, за чистотата в деня на Пловдив ще се грижат 320 души, сопълва агенция "Фокус".

Водещи

Най-четени