Панайот Рейзи: Пуснал съм жалба срещу отстраняването ми от кметския пост 10.04 | 11:15

Созополският кмет обаче е напуснал ГЕРБ, за да не отговаря партията за неговите проблеми

От iNews

Много добре знаете, че в момента има образувано следствие срещу мен. Съответно прецених, че е по-добре да си подам оставката от партия ГЕРБ и от структурата в Созопол, на която съм председател. Няма смисъл партията да отговаря за моите проблеми. Това каза в сутрешния блок на БТВ "Тази сутрин" кметът на Созопол Панайот Рейзи. Няма за какво обаче да се отказвам от кметското място - на този етап съм отстранен. В момента съм пуснал жалба, живот и здраве на 16-ти ще има второ дело, каза още кметът на Созопол. Няма никакъв разнобой между мен и партия ГЕРБ, добави Рейзи.

Не мисля, че въобще в случая става за някакъв огън - няма абсолютно никакво сътресение. Знаете, повдигнато е обвинение, в момента разследващите органи ще си свършат работата, ще проверят дали е така или не е така. Това коментира Светлана Лулева, общински съветник в Созопол от ГЕРБ. Факт е, че в момента временно кметът е отстранен от поста си, добави тя. Кметското място не го е напуснал Панайот Рейзи и няма да го напусне. В момента е заявил желанието си да се дистанцира от ГЕРБ, за да не свързват неговото име с някакви спекулации и партията да трупа някакви негативи. Това е свързано до излизане окончателно на всичките разследвания, които се водят, на това, което ще се провери, каза още Лулева.

Красимира Германова, председател на Общинския съвет в Созопол твърди, че не е забелязала някакви нередности, докато Панайот Рейзи е бил на поста като кмет.

Тихомир Янакиев, общински съветник от БСП, смята, че в Общината не се ръководи правилно. Бюджетът на Общината е на червено, не малка част от средствата се изразходваха за грандомански проекти - като стадиона например, посочи той. По думите му в този проект са налети 15 млн. собствени приходи. Някои проекти като този за автогарата и поликлиниката обаче не са се случили, припомни още Тихомир Янакиев. По думите му друг проект, за който са похарчени много пари е подмяната на уличното осветление в Созопол, за което са изразходени 4.4 млн. лева.

Водещи

Най-четени