Папазов решава съдбата на Божков в понеделник 15.08 | 13:59

Имало много сигнали за нарушения на ДАИ, обяви транспортният министър

От Кремена Бедерева

"В понеделник ще взема решение дали ще освободя началника на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААА) Валентин Божков."

Това каза министърът на транспорта Данаил Папазов във Варна. Божков бе арестуван и няколко часа след това освободен срещу подписка.

Според Папазов заедно с Божков са били задържани още 11 служители на агенцията, като повечето от тях вече са извън ареста. Министърът посочи, че имало много сигнали за нарушения на ИААА, по-голямата част от тях свързани с издаването на различни документи.

Транспортният министър е изпратил покана до турския колега да проведат работна среща. Пред медиите във Варна той съобщи, че разговорът ще бъде посветен вдигането на таксите за чуждестранни превозвачи в Турция. Според Папазов срещата е най-добре да бъде проведена преди 1 септември. Той уточни, че все още няма официална информация от турска страна за повишаването на таксите.

Министърът каза, че до края на ноември трябва да приключи предварителното предконцесионно проучване на летищата в София и Балчик. След това ще бъде взето решение дали аеропорта в крайморския град ще бъде изваден от пакета.

Софийското летище е много добре работещо и не е наложително веднага да бъде отдавано на концесия, посочи министърът.

Данаил Папазов бе гост на церемонията за официалното откриване на новия пътнически терминал на летище "Варна". Инвестицията в модерната сграда е близо 75 милиона лева. Министърът подчерта, че концесионерът на аеропортовете във Варна и Бургас инвестира в момента в тях над 150 милиона лева общо.

Най-четени