Парадокс! Библията се явява доказателство в делото за радикален ислям у нас 27.01 | 12:29

Съдът не даде ход на процеса заради жалба на защитата

От iNews.bg

Въззивни жалби на адвокатите на подсъдимите станаха причина да не се даде ход на делото за радикален ислям в Пловдивския апелативен съд.

Жалбите са подадени на 26 януари, като защитниците са представили нови писмени доказателства и искания за разпит на нови свидетели. Казусът нашумя като процес срещу 13-те имами, обвинени в проповядване на недемократична идеология в град Пазарджик.

Досега прокуратурата не се е запознала с жалбите. Затова съставът на съда, начело със съдия Евдокия Кемалова, не даде ход на делото.

Адвокатите са поискали да бъдат разпитани висши представители на организацията "Ал уакф Ал ислями” със седалище в Саудитска Арабия. Освен това са представени като доказателства и части от Библията, където се казва, че мъжът господарства над жената, както и части от Стария и Новия завет със сходно съдържание.

Защитата споменала дори смъртта на саудитския крал Абдула, включително съболезнованията, поднесени от кралица Елизабет II-ра.

От всички обвиняеми по делото в съда днес не се явил единствено Ахмед Муса Ахмед, който бе представен от неговия адвокат, предаде агенция "Фокус". За да докаже, че той има право да проповядва ислямската религия, неговият адвокат показа диплома за имам от 2003 година.

Съдийският състав даде седемдневен срок на представителите на Апелативна прокуратура - Пловдив да се запознаят с представените писмени доказателства и исканията от страна на защитата на подсъдимите. Апелативния съд ще се произнесе в закрито заседание по допустимостта на представените доказателства и искания.

Водещи

Най-четени