Паргов се съмнява във верността на данните на СО за въздуха 03.12 | 19:29

БСП все още не номинирала никого за кметските избори в София догодина, а само обсъжда имена, коментира той слуховете, че Мая Манолова е едно от обсъжданите имена

От iNews

БСП все още не номинирала никого за кметските избори в София догодина, а само обсъжда имена. Така лидерът на софийската организация на БСП Калоян Паргов коментира в предаването "Още от деня” по БНТ слуховете, че Мая Манолова е едно от обсъжданите имена. Той потвърди, че такова обсъждане има, като добави, че сред останалите спрягани кандидати са Георги Свиленски, Петър Корумбашев, Жельо Бойчев и самият той в качеството си на лидер на софийската организация на партията.

Калоян Паргов заяви, че има съмнения за верността на данните на Софийската община за качеството на въздуха, защото се разминават с данните, посочвани от НПО организациите. Той отбеляза, че въпреки това, всички данни показват покачване на стойностите на замърсителите на въздуха.

Над 50 000 домакинства се отопляват с твърдо гориво, като се горят и много отпадъчни материали, заяви Паргов и призова да се направи масова кампания да се закупи оборудване за пречистване на въздуха от домакинствата. Приходите от данъка за старите автомобили трябва да се изразходват целево, допълни той.

Калоян Паргов повтори предложението си да се извършва редовно почистване на софийските улици и булеварди.

Водещи

Най-четени