Паркирате безплатно, ако имате карта за метрото 01.02 | 07:31

Буферните паркинги не се заплащат в работното време на метрото

От Ралица Стоянова

От днес влизат в сила нови цени и условия за паркиране в трите буферни паркинга на столичното метро, съобщиха от Столичната община.

Притежателите на редовна персонализирана месечна, тримесечна, шестмесечна или годишна карта за всички линии на обществения транспорт ще могат да използват картата и за паркирането на един автомобил в паркингите. Те ще ползват паркингите безплатно в рамките на работното време на метрото.

Всеки следващ час след края на работното време (0,00 часа) ще се таксува по 0,50 лева на час до началото на работния ден (5,00 часа).

Притежателите на друг тип абонаментни карти за обществения транспорт или на билети за метро ще могат да паркират безплатно до два часа, а всеки следващ час ще е на цена от 0,50 лева. Цената за паркиране на буферен паркинг без ползването на услугата "Паркирай и пътувай със софийското метро" ще бъде 1 лев на час.

За да се ползват новите цени и услуги за паркиране, е необходимо всеки да представя билета за паркиране и превозния си документ в пунктовете за продажба на билети в метростанцията. В зависимост от вида на картата, пътникът ще получава и бонусите за престоя на автомобила му.

Пътниците, които паркират автомобил в един от трите буферни паркинга, могат да използват и услугата "паркиране" в комплект с двупосочен билет за метрото, която дава възможност за паркиране и пътуване в две посоки в рамките на два часа за два лева.

Водещи

Най-четени