Парламентарна комисия ще наблюдава ДКЕВР 03.10 | 14:46

Неин председател ще бъде Димитър Главчев от ГЕРБ

От Филипа Тодева

Парламентът създаде комисия, която да наблюдава дейността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

Комисията ще включва по един народен представител от парламентарна група, като неин председател ще бъде Димитър Главчев от ГЕРБ. От БСП в състава ѝ влиза Румен Овчаров, от ДПС – Рамадан Аталай, от "Синята коалиция" – Мартин Димитров, от "Атака" – Владимир Владимиров, и от групата на независимите - Димитър Карбов. Заместник-председател ще бъде Мартин Димитров.

Депутатите промениха и състава на Комисията по икономическа политика, като изключиха Димитър Карбов и на негово място в състава на комисията ще влезе Стоян Иванов от "Атака".

В Парламентарната анкетна комисия за проучване на случаи, при които има факти, данни и документално аргументирани публични разследвания, включително и на прекратени дела и преписки, за корупция по високите етажи на властта, довели до лично облагодетелстване на определени лица, ощетяване и значителни вредни последици за държавата се включва и Кирчо Димитров от СДС.

До този момент десните не бяха посочили свой представител в състава ѝ.  

Мотивите за създаването на новата комисия от страна на управляващите са "политическите спекулации" относно непрозрачност и зависимост в ДКЕВР при вземане на решения от изключителна обществена значимост.

Водещи

Най-четени