Парламентарната група на "Атака" - пред разпад 11.04 | 08:27

Николай Пехливанов обмисля да напусне партията

От Филипа Тодева

Парламентарната група на ПП "Атака" е пред разпад. Народният представител Николай Пехливанов все още не е решил да остане или не в парламентарните редици на Волен Сидеров, но го разкритикува остро заради подкрепата му към проекта АЕЦ "Белене" пред bTV.

За Пехливанов, който бе кандидат за кмет на София на последните местни избори, решението за напускане на групата е трудно. Но той не е член на партията, а е избран от гражданската квота.

Пехливанов е категоричен, че няма да подкрепи вота на недоверие, иницииран от БСП и "Атака" заради атомната енергетика. Депутатът е противник на проекта за нов АЕЦ.

Той каза, че повече не може да бъде съпричастен към политиката на Сидеров. Той обвини колегите си, подписали се "за" вота, че са виновни за разбиването на групата.

Пехливанов се разграничава от действията на Волен Сидеров в НС – той посочи, че е изтърпял и скандала пред Софийската джамия "Баня Баши", и надуваемите секс кукли, които Сидеров разнасяше.

Николай Пехливанов е на мнение, че вотът на недоверие срещу кабинета е капан за "Атака" и че партията ще бъде изтривалка за пореден път в политиката. В тази си теза, той има подкрепата на колегата си Огнян Стоичков.

"Волен Сидеров направи всичко, необходимо, за да разцепи "Атака", смята депутатът. Той добави, че ПП "Атака" се е изчерпала, а разпадът е причинен и от необяснената раздяла на партията с ТВ "Скат", както и на Волен Сидеров с Капка Георгиева. "Бяхме патерица на ГЕРБ", призна той.

Водещи

Най-четени