Парламентът да реши проблема с парите за здраве, поиска Станишев 22.02 | 20:13

Служебният кабинет не трябва да е второ издание на отиващия си

От Христина Рафаилова

Преди да бъде разпуснат парламентът да приеме решение за здравната каса, за да се реши проблема с финансирането на болниците. Това е предложил по време на консултациите при президента лидерът на БСП Сергей Станишев, съобщиха от пресцентъра на партията.

Шефът на червените мотивирал искането си с факта, че намалените с 20 % средства за повечето здравни заведения може да се превърнат в социална бомба.

Също така Станишев е настоял депутатите да гласуват решение за покана на разширени мисии на ОССЕ и ПАСЕ на предстоящия вот.

"Служебният премиер и служебното правителство не трябва да оставят намек за политическо влияние и обвързаност, с която и да е политическа сила или с корпоративни интереси", коментира още той.

"Категорично заявих, че смятаме този парламента за изчерпан като доверие и възможност да състави правителство, което да отговори на очакванията на хората”, коментира шефът на левицата.

По негово мнение служебното правителство не трябвало да бъде второ издание на отиващия си кабинет.

"Не трябва да има никакъв намек за министрите, зам.-министрите, политическите лица в кабинета, че представляват една политическа партия и че всъщност ГЕРБ ще бъдат на власт, без формално да носят отговорност”, добави той.

 

 

 

Водещи

Най-четени