Парламентът кове закони под стъкления купол на още по-висока цена 20.06 | 10:31

Преместването на депутатите в сградата на бившия партиен дом ще струва на бюджета минимум 25 милиона лева

От iNews.bg

Преместването на депутатите в сградата на бившия партиен дом ще излезе минимум 25 млн. лв. на държавния бюджет.

В началото на юни месец Народното събрание обяви обществена поръчка за тотален ремонт на бившия Партиен дом на стойност 24 000 000 лв., с ДДС.

Миналата седмица администрацията на парламента е обявила обществена поръчка и за строителен надзор, която е на стойност 280 000 лв., без ДДС, предаде на БГНЕС.

Обществената поръчка за превръщането на зала "Света София” на бившия Партиен дом в нова пленарна зала на парламента, при това със стъклен купол, изисква кандидат-строителите да имат достъп до класифицирана информация.

Същото се отнася и за кандидат-надзорниците, които ще трябва да разполагат със сертификат за работа с "държавна тайна”. От заданието за избор на строителен надзорник става ясно, че местенето на парламента ще се осъществява основно в дните петък, събота, неделя, понеделник и вторник.

Строителни дейности няма да се осъществяват в сряда и четвъртък. Почти сигурно е, че ще се работи и през нощта. Очакванията са преместването на парламента да се случи преди средата на 2018 година, когато България ще поеме за шест месеца ротационното председателство на Европейския съюз.

Водещи

Най-четени