Парламентът намали цената на тока, а сметките му за електроенергия скочили 21.12 | 16:43

Миков нареди проверка на фактурите

От Христина Рафаилова

Народните представители през тази година си писаха една голяма червена точка – успяха да намалят цената на тока. Оказа се обаче, че и законите не помагат понякога. Сградата, от която тръгнаха въпросните промени – парламентът, се оказа със завишени сметки за ток.

Това накара председателя на Народното събрание Михаил Миков да обещае пред dariknews.bg, че ще нареди проверка защо фактурите са по-високи.

"Въпрос е на фактури. Аз ще посъветвам хората, освен да си гледат внимателно сметките, да видят и за какъв период са", коментира той.

Шефът на парламента определи Бюджет 2014 г. като най-важния закон, гласуван от депутатите. Според него основният финансов закон сменя курса на крайния монетаризъм към една по-социална политика, смята Миков.

Социалистът заяви одобрението си спрямо замразяването на възрастта за пенсиониране догодина. Според него за увеличението ѝ може да се мисли, след като икономиката ни заработи.

Народният представител заяви и че нашето законодателство има нужда от сериозен преглед, за да бъде "по-достъпно, по-разбираемо", смята Миков. Той каза, че България изостава в защитата а интересите си като държава членка на ЕС.

Според него, ако БСП и ДПС спечелят повече гласове на евроизборите, това ще означава стабилизиране. Добрите резултати на двете партии ще покажат, че управляващите имат подкрепа за реализирането на политиките в социалната сфера, в енергетиката, в реиндустриализацията, смята той.

Най-четени