Парламентът прекрати пълномощията на Димитър Аврамов 19.07 | 09:29

„Подавам оставка като народен представител", пише депутатът от ГЕРБ в заявление пред НС

От Кремена Бедерева

Парламентът прекрати пълномощията на народния представител Димитър Аврамов във връзка с получено заявление от народния представител Димитър Аврамов от избирателен район Монтана с искане за предсрочно прекратяване пълномощията му на народен представител, предаде Агенция "Фокус”.

"За” гласуваха 125 депутати, "против” – 3, 4 – "въздържал се”. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева прочете заявлението от Димитър Аврамов.

В него Аврамов е заявил: "Подавам оставка като народен представител. Желая пълномощията ми да бъдат прекратени предсрочно с решение на Народното събрание”.

Преди да гласуват, депутатите почетоха с едноминутно мълчание паметта на жертвите от атентата на летище "Сарафово”.

Павел Шопов от ПГ на "Атака” заяви: "Това, което се случи, е наистина ужасно. Трябва да започнем заседанието с едноминутно мълчание в памет на жертвите. Днешният ден е ужасен предвид и друго събитие, случило се преди 135 години – Сюлейман паша е избил 14 000 българи. Предлагам да станем и да почетем и едните, и другите жертви”, каза Шопов.

Съпредседателят на ПГ на Синята коалиция и лидер на ДСБ Иван Костов предложи в 9.30 часа парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред да се събере и да изготви текста на декларация, с която Народното събрание осъжда терористичните атаки. "Те са компетентните хора, да извикат някой, ако трябва. Те да изготвят проекта за декларация”, предложи Костов.

Председателят на парламента Цецка Цачева заяви в отговор: "Информацията, която чуха представителите и участниците в председателския съвет, е достатъчна. Ние вече сме се обединили, тази тема я дискутирахме с единодушно участие в председателския съвет”.

Водещи

Най-четени