Парламентът с извънредно заседание днес 30.04 | 14:50

В дневния ред на депутатите са залегнали четири точки. Първа точка е второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта

От iNews.bg

Парламентът с извънредно заседание днес.

В дневния ред на депутатите са залегнали четири точки. Първа точка е второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта.

След това са предвидени второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за данъците върху доходите на физическите лица, първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица и второ гласуване на Законопроект за ратифициране на международен договор за Изменение и допълнение № 2 на международен договор (LOA) BU-D-SAB "Самолети F-16 Block 70 и свързана с тях поддръжка" (F-16 Block 70 aircraft and associated support) по програмата на САЩ за чуждестранни военни продажби (Foreign Military Sales-FMS).

В началото на заседанието в процедура по начина на водене Явор Божанков от "Продължаваме промяната - Демократична България" поиска в дневния ред да бъде включена декларация във връзка с това, че на територията на страни членки се извършват диверсионни действия, зад които по думите му стои руската страна.

Депутатите гласуваха още размяна на точките в дневния ред. Като първа точка парламентът ще разгледа на второ гласуване промените в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, с които се отменя алтернативният данък за доходи от събиране на диворастящи гъби и плодове, включително и на лечебни растения. Законопроектът е внесен от Йордан Цонев (ДПС) и Теменужка Петкова (ГЕРБ - СДС). Втора точка остава второто четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за хазарта, внесен от Теменужка Петкова (ГЕРБ - СДС) и Йордан Цонев (ДПС).

Заседанието продължи с деклрации от името на парламентарни групи.

Водещи

Най-четени