Парламентът харчи 1.4 млн. лв. за полети със самолет 19.07 | 08:51

Народното събрание обяви конкурс за билети за командировките на депутатите в чужбина

От iNews.bg

За 2 години парламентът ще изхарчи 1.4 млн. лв. за самолетни билети на депутатите. Срещу тази или по-малка сума Народното събрание ще избере фирма, която да обслужва народните представители и администрацията на парламента при командировки в чужбина. Обявената обществена поръчка е за превоз на пътници и багаж.

Срокът за подаване на офертите е 18 август, а сумата ще покрие разходите за самолетни билети по света за 24 месеца, т.е. до края на редовния мандат на този състав на Народното събрание, предаде БГНЕС. При пътуване в чужбина, депутатите ползват предимно граждански полети. Единствено при официални визити на председателя на Народното събрание и съпровождащата го делегация се използва и правителствения самолет, управляван от "Авиоотряд 28”.

Участниците в процедурата трябва да са регистрирани като туристически агент или туроператор и да имат минимум трима служители, които приоритетно да обслужват нуждите на Народното събрание. Победителят в конкурса ще бъде избран основно по критерия за най-ниската оферта.

Водещи

Най-четени