Парламентът ще обсъди доклад за новия Изборен кодекс 31.10 | 07:23

След обсъждане на доклада проектът на кодекса следва да бъде внесен в НС

От Кремена Бедерева

Парламентът ще обсъди Доклад за работата на Временната комисия за изработване на проект на нов Изборен кодекс.

След обсъждане на доклада проектът на кодекса следва да бъде внесен в деловодството на Народното събрание от някоя парламентарна група или депутати. Това ще позволи разпределянето му в съответна ресорна комисия и започване на същинското му обсъждане и гласуване на първо и второ четене първо в комисии, а след това и в пленарна зала.

Програмата на парламента предвижда днес да бъде взето решение за създаване на Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички случаи на грубо партизирано кадруване в държавната администрация и в други държавни структури и предприятия, извършено в периода август 2009 – март 2013 г. Вносители на предложението са Лютви Местан и група народни представители.

Предстои депутатите да обсъдят още един Проект на решение за изменение и допълнение на Решение за създаване на Временна анкетна комисия за проучване на обстоятелствата по оповестените факти и данни за нарушения, извършени в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и за удължаване на срока на действие на Временната анкетна комисия.

Водещи

Най-четени