Парното тръгва без проблем в София 25.09 | 15:54

За трета година столичната топлофикация била на печалба

От Христина Рафаилова

Отоплителният сезон в столицата ще започне нормално. Това стана ясно от думите на шефа на "Топлофикация" София Стоян Цветанов пред парламентарната комисия по енергетика. 

Той заяви, че всички основни ремонти по мрежата са завършени. Някои от по-незначителните рехабилитационни работи предстои да бъдат завършени през октомври. Това обаче няма да попречи на пускането на парното, каза Цветанов. 

Преди ден шефът на "Булгаргаз" Димитър Гогов съобщи, че задълженията на столичната топлофикация възлизат на 56 млн. лева. Той предупреди, че ако дружествата не започнат да покриват дължимото към обществения доставчик, ще бъдат предприети съдебни действия. 

Пред депутатите Цветанов обясни, че трета година поред ръководеното от него дружество има положителен финансов резултат, уточнява агенция "Фокус".  

Той информира, че топлофикацията е произвела повече електроенергия и по-малко топлоенергия, каза директорът. "Постоянното присъединяване на нови клиенти показва, че клиентите оценяват предимствата на централното отопляване", отбеляза Цветанов. 

Шефът на топлофикацията успокои, че е осигурено резервното гориво в "Топлофикация София", даже е в повече от изискванията. 

Водещи

Най-четени