Партия "Възраждане" предупреди, че България ще е от първите мишени на евентуален удар на Русия 28.06 | 10:30

По думите му войната наближава своята развръзка, защото Украйна губи все повече територии и е въпрос на време Русия да спечели конфликта.

От iNews.bg

Партия "Възраждане" предупреди, че България ще е от първите мишени на евентуален удар на Русия и затова страната ни трябва да напусне НАТО.

Цончо Ганев изрази позиция от името на парламентарната група на "Възраждане", че страната ни не бива да бъде член на НАТО, тъй като това не е отбранителен блок, а военен съюз, който в момента участва в специализирана военна операция в Украйна срещу Русия.

По този повод Ганев поиска да бъде организиран референдум, на който българските граждани да вземат решение дали България да напусне Организацията на Северноатлантическия договор.

По думите му войната наближава своята развръзка, защото Украйна губи все повече територии и е въпрос на време Русия да спечели конфликта.

По време на изявлението си от парламентарната трибуна Ганев съобщи, че повече от четири години във Варна има команден център на НАТО, което превръща страната ни в мишена на руски удар.

Народният представил поиска също така служебният министър-председател Димитър Главчев да запознае Народното събрание с българската позиция, която ще бъде защитена на Срещата на върха на НАТО следващият месец във Вашингтон.

Вярно е, че външната политика се определя от Министерския съвет, но ние сме парламентарна република и имаме право да знаем каква ще е външната политика на България. Изпратили сме писмо до премиера, за да ни каже каква ще е позицията на България по време на Срещата на върха на НАТО, заяви Ганев.

Водещи