Партия ЛИДЕР става "Български демократичен център" 22.03 | 12:16

От iNews.bg


Партия ЛИДЕР вече ще се казва партия "Български демократичен център". Смяната на името е една от основните точки в дневния ред на Третия национален конгрес на партията, който се провежда в НДК.

В дневния ред на делегатите е заложено още и приемането на нова програма на новата партия, нов устав и избор на нови ръководни и контролни органи на партията. Конгресът трябва да завърши с приемане на резолюции.

По всяка вероятност днес поне трима от настоящите депутати от групата на БДЦ в парламента ще преминат официално като членове на новата партия. Това са Росен Петров, Стефан Кенов и Христо Тодоров, пише БГНЕС. Възможно е към тях да се присъединят на по-късен етап и други техни колеги от парламентарната група.

Очаква се партията "Български демократичен център" да има двама съпредседатели начело - депутатите Красимира Ковачка и Стефан Кенов.

Коалицията около "България без цензура" успя да вкара в 43-ото Народното събрание 15 народни представители, но още преди сформирането на парламента групата напусна Ана Баракова. От останалите 14 души, представителите на ЛИДЕР до този момент бяха петима. Още със сформирането на парламента групата на "България без цензура" се преименува на "Български демократичен център", каквото ще бъде и новото име на партията след днешния конгрес.

Водещи

Най-четени