Партията на Първанов стяга левите редици, зове за обединение и центъра 08.11 | 19:53

Страната се развива деформирано без силна левица, заяви лидерът на АБВ

От iNews.bg

"АБВ постигна добър резултат на последните избори. Страната обаче се нуждае от здрава левица и АБВ е готова да подаде ръка за такова обединение". Това заяви председателят на алтернативната лява партия Георги Първанов по време на Националния съвет на АБВ. Той призова всичи леви партии и тези в центъра да излъчат силна кандидатура за президент.

"АБВ подава ръка за взаимодействие в лявото пространство и го прави с идеята то да бъде дългосрочно, а не от днес за утре или между двата тура", отправи призив той. И обобщи, че "политическият живот в страната не може да се развива така деформирано, без силна левица, без убедително представяне на лявото пространство".

Първанов поздрави избраните кметове и общински съветници от своята партия и участвалите или подкрепили коалиции на местно ниво и им пожела успешен мандат.

Над 40 общински кмета са избрани с подкрепата на АБВ, над 120 са кметовете на населени места, а общинските съветници са повече от 150, над 40 от издигнатите кандидат-кметове, зад които партията е застанала, отчете експрезидентът.

Анализът му от местните избори показва, че участието по формула от партии от българската левица в различен формат, но с по-големи или по-малки партии вляво, в голяма си част тези коалиции са били успешни.

 

 

 

 

 

Водещи

Най-четени